Stressindsatsen lykkedes i 3F

Skrevet af direktør

Picture of Majken Matzau

Majken Matzau

Stressindsatsen lykkedes i 3F

Picture of Af Majken Matzau

Af Majken Matzau

Matzau Erhvervspsykologers indsats i 3F

 

“Hej Majken

Heldigvis ser det ud til at vi har fået styr på stressen hos os, takket været din og Kates hjælp.
Det har været et super samarbejde og utroligt lærerigt for os.

For nylig havde jeg alle arbejdsmiljøgrupper (ledere og arbejdsmiljørepræsentanter) samlet. De var i gruppearbejde og kom med deres ud på, hvad der i processen har været godt og hvad vi har lært, samt deres bud på hvordan vi vedligeholder trivslen og fortsat forebygger.
Ud fra dette temamøde tror jeg på, at vi har fået styr på hvordan vi håndterer pres og belastninger i fremtiden.

Hvis du er interesseret har jeg lavet denne oversigt til vores ledelse.”

Venlig hilsen

Inger Lis Sørensen,
Arbejdsmiljøleder og Konsulent i HR-afdelingen
Fagligt Fælles Forbund
Kampmannsgade 4
1790 København V

———————————————————————————————————–

Denne mail modtog jeg fra 3F for nyligt, som afslutning på et samarbejde, som vi påbegyndte i 2014.

3F ønskede tilbage i 2014 vores rådgivning og hjælp til at nedbringe antallet af stresssygemeldinger i deres organisation, og igennem de næste to år, arbejdede vi tæt sammen med alle ledelseslag i 3F på at identificere og nedbringe kilderne til stress i organisationen.

Dertil lavede vi lederkurser for samtlige ledere, vi arbejdede tæt sammen med topledelsen, vi afholdt stresskurser og workshops i afdelingerne, og vi gennemførte gentagne foredrag for samtlige medarbejdere.

Parallelt hermed udviklede vi materialer og tools til 3F’s intraweb, vi rådgav og trænede HR-afdelingen, og vi behandlede og rådgav både medarbejdere og HR i forbindelse med hver eneste sygemelding, som opstod i disse år.

I dag kan vi så fejre, at vi har gjort os selv arbejdsløse – og se tilbage på en success, som lykkedes på grund, at topledelsen vedholdende gik forrest hele vejen. Både 3F’s ledelse og HR-konsulenter har været 100% committede til dette stykke arbejde, og der er intet i vores rådgivning, som ikke er blevet implementeret – dette til trods for, at mange af vores input var kontroversielle og vanskelige at implementere.

De fleste stressindsatser i virksomhederne mangler solid grobund, idet topledelserne som oftest er fraværende i dette arbejde. Her uddelegeres et skrantende arbejdsmiljø som oftest til HR, der således får til opgave at nedbringe stressniveauet i organisationen, og som ikke har andre muligheder end igangsættelse af løsrevne stresskurser uden yderligere intervention. Men løsrevne stresskurser gør hverken fra eller til, og er som regel blot spild af både tid og penge.

Kun ved at arbejde tæt sammen med en vedholdende ledelse og alle øvrige led, er der fundament for, at et stresssygefravær reelt kan nedbringes i en organisation, således at organisationen står stærk, sund og helstøbt tilbage efter en grundig ledelsesmæssig indsats.

Det er vi stolte af at have bidraget til i endnu en organisation.

Mange hilsner,

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

VIndermentalitet

Når Kongen finder hjem

I begyndelsen af året fik jeg en henvendelse om Executive Coaching fra en mand i slutningen af 50’erne, som både har skabt og solgt en lang række særdeles

Læs mere»