Bliv medlem af Matzau’s Stressberedskab

Få hjælp, støtte & rådgivning til jeres medarbejdere

Bliv medlem af Matzaus stressberedskab

- Få hjælp, støtte & rådgivning til stressramte medarbejdere

Mange sygemeldinger har ingen eller ringe effekt på grund af forkert viden om effektiv håndtering af sygemeldinger og mangel på ekspertrådgivning og behandling i de enkelte stresstilfælde.

Får man derimod den rigtige rådgivning, vil både medarbejder og virksomhed komme igennem et stressforløb uden fratrædigelser eller tilbagefald efter sygemelding. Dette kræver rådgivning af både den stressramte medarbejder såvel som at HR eller nærmeste leder samt samarbejde imellem alle parter samt jeres rådgiver. 

De fleste sygemeldinger kan dog undgås ved, at man gennem et professionelt stressberedskab agerer hurtigt og proaktivt før en medarbejders stress udvikler sig til et stresskollaps.

Hos Matzau Erhvervspsykologer har vi medlemskab af vores professionelle stressberedskab, og vi arbejder i et tæt  samarbejde med vores medlemsvirksomheder, hvor rådgivning, tilbagemelding og sparring med HR på akutte stresstilfælde i organisationen sikrer en professionel og sikker handleplan med fokus på at få medarbejderen – og ikke mindst organisationen – så hurtigt og nænsomt som muligt tilbage på sporet.

Kontakt os

Vores medlemspakke til stressberedskab indeholder:

Book et møde

Kontakt os hvis du ønsker at høre mere om vores stressberedskab, eller hvis I har brug for akut hjælp til en medarbejder i jeres virksomhed. Vi står klar til at hjælpe . 

Stressrådgivningsforløbet

- Vi rådgiver og hjælper både medarbejderen samt HR

Et akut stresssrådgivningsforløb tager udgangspunkt i, at HR henviser en medarbejder til os, hvor man har brug for en vurdering – diagnose – af potentiel stress og en prognose og en handlingsplan for medarbejderen.

Som medlem af vores stressberedskab modtager man derfor en tilbagemelding og vurdering på hver enkelt henviste leder eller medarbejder, en anvisning om eventuel sygemelding samt en handle- og behandlingsplan.

Vi agerer som erhvervspsykologiske stressrådgivere for HR gennem hele forløbet, således at hjemmeorganisationen kan få den feedback på processer, ledelse og ressourcer, der er nødvendig for at skabe læring i virksomheden.

Og vi behandler og rådgiver medarbejderen gennem stressforløbet, indtil medarbejderen er helt fri for stressreaktioner og godt indsluset på jobbet igen.

Vores tilbagemeldinger og anbefalinger til HR klæder HR på til at kunne rådgive den stressramte medarbejders nærmeste leder eller ledelse, således at HR i samarbejde med ledelsen kan skabe den udvikling og tilpasning i organisationen, der er nødvendig for at undgå, at medarbejderen får et tilbagefald, eller at der opstår yderligere sygemeldinger.

Vi tilbyder supplerende rådgivning af den aktuelle leder eller ledelse efter behov med henblik på at sætte fokus på organisationens aktuelle, organisatoriske kilder til stress og den tilhørende ledelsesopgave.

Fakta om stress

Hvordan ser et stressrådgivningsforløb ud?

- Vi rådgiver, støtter og hjælper jer hele vejen

Et stressrådgivningsforløb hos Matzau Erhvervspsykologer aftales individuelt efter behov og udgøres af en række sessioner, typisk af 1,5  times varighed.

Længden af forløbet afhænger af den enkelte medarbejders stressniveau og  situation. Vi vurderer begge dele ved første samtale og orienterer dernæst HR eller nærmeste leder.

Hvis der skal sygemeldes vil et forløb strække sig over 8 – 10 sessioner. Hvis vi tager det i opløbet, og der ikke sygemeldes, vil 3 – 5 sessioner være dækkende.

Book et møde eller en tid

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med rådgivning og vejledning ved akutte sager, eller hvis du ønsker at booke tid til en medarbejder.

Du kan læse mere om vores erfarne stressrådgivere ved at klikke nedenfor. Kontakt os på telefon 70 23 09 77 eller info@matzau.dk, hvis du ønsker at booke tid til en medarbejder.

Mere end 20 års erfaring

...Med stressrådgivning af ledere & medarbejdere i vidensvirksomheder

“Vi har brug for flere af din slags (Majken Matzau) som kan handle, handle hurtigt og med stor professionalisme og personligt engagement – fantastisk.

Du er kort sagt hamrende dygtig, ikke mindst ift. din ekspertise ifm stressramte medarbejdere. Og her skal du have stor ros. Jeg valgte ikke at gå via vores egne PFA-ordninger – de er generelt ikke gode nok, og du har været helt fantastisk – igen – så tak for hurtig indsats og opfølgning.”

Trine Mulvad

Vice President, Novo Nordisk

“Heldigvis ser det ud til at vi har fået styr på stressen hos os, takket været jeres hjælp. Det har været et super samarbejde og utroligt lærerigt for os.

For nylig havde jeg alle arbejdsmiljøgrupper samlet. De kom med deres bud på hvordan vi vedligeholder trivslen og fortsat forebygger.

Ud fra dette temamøde tror jeg på, at vi har fået styr på hvordan vi håndterer pres og belastninger i fremtiden.”

Inger Lis Sørensen

HR Konsulent, Fælles Fagligt Forbund

“Jeg har i flere år samarbejdet med Majken Matzau, og har været meget tilfreds med både den måde hun har arbejdet på, vores samarbejde og ikke mindst de resultater, som dette har givet.

Vi har fra virksomhedens side kunnet spore tilfredsstillende resultater ift en forbedret arbejdsmæssig indsats.

Jeg giver derfor gerne Majken (Matzau) og Matzau Erhvervspsykologer mine bedste anbefalinger.”

Henrik Horn-Møller

HR-Chef, Topdanmark

Matzau i medierne

Majken Matzau fungerer som ekspert i DR, TV2, JP, Berlingske mm.

Majken Matzau punkterer myter om stress på TV2

Majken Matzau forklarer her, hvordan mænd og kvinder er lige udsatte for stress samt hvad man gør ved den stress, der allerede er en realitet. 

Vi kan hjælpe dig i hele landet

Matzau Erhvervspsykologer i København, Nordsjælland, Jylland og Fyn