Psykologisk Tryghed

Workshop for ledergrupper, teams & afdelinger

Øg den psykologiske tryghed

- og skab high performance, innovation og udvikling

Psykologisk tryghed er en af de afgørende parametre for trivsel og performance i en vidensvirksomhed. Matzau Erhvervspsykologer har leveret kurser og workshops i Psykologisk Tryghed til en lang række førende virksomheder, såsom Novo Nordisk, Topdanmark og Alm. Brand. 

Vores workshops i psykologisk tryghed henvender sig til ledergrupper eller teams og afdelinger med det formål at øge den psykologiske tryghed med henblik på at facilitere dynamiske diskussioner, konstruktiv konfliktløsning og  skabe top-performance og trivsel i samarbejdet

Psykologisk tryghed er modsvaret til en kultur, hvor medarbejderne er bange for at vise uenighed eller usikkerhed. Psykologisk tryghed er troen på, at man ikke bliver straffet eller socialt ydmyget, hvis man adresserer fejl og mangler. Det er den psykologiske sikkerhed, der skal være til stede, for at medarbejderne kan udtrykke tvivl, stille usikre spørgsmål eller undersøge faglige uenigheder samt nye idéer.
 

På vores kurser og workshops punkterer vi de mest gængse myter om psykologisk tryghed og forklarer, hvor potent en udviklingsmulighed psykologisk tryghed er i en virksomhed, og hvor mange fordele et psykologisk trygt arbejdsmiljø har for  både innovation, læring, udvikling og… konflikthåndtering. 

Vi løfter ligeledes sløret for, hvad der sker i virksomheder med lav tryghed, og hvor omkostningsfuldt det i virkeligheden er, at ligge lavt på tryghed i kulturen. 

Endelig vil I blive klædt med vores bedste tips og råd til, hvordan I som virksomhed kan øge den psykologiske tryghed – både ledelsesmæssigt samt organisatorisk og kollegialt. 

Kontakt os

På workshoppen i Psykologisk Tryghed vil deltagerne:

På workshoppen Psykologisk Tryghed, afdækker vi, hvad begrebet dækker – og ikke dækker, ligesom vi vil kigge dybere ind i både den ledelsesadfærd, virksomhedskultur og team-forståelse der hhv. fremmer og hæmmer psykologisk tryghed. Vi vil ligeledes afdække, hvorfor og hvordan en høj psykologisk tryghed forebygger både stress, mistrivsel samt opsigelser. 
 

Deltagerne vil få et fælles sprog, en fælles værktøjskasse samt viden og metoder til både at højne den psykologiske tryghed såvel som trivsel, læring og innovation. Og herunder også at forebygge stress. 

Psykologisk Tryghed

Kontakt os hvis du ønsker at booke en workshop om Psykologisk Tryghed eller høre nærmere om pris, form og indhold.

For dit team, din afdeling, din ledergruppe eller hele forretningsområdet. 

Hvordan ser en workshop i Psykologisk Tryghed ud?

En workshop i Psykologisk Tryghed kan skræddersyes både til ledelsesopgaven og således afholdes for ledergrupper, ligesom workshoppen også kan afholdes for samtlige ledere i organisationen. Workshoppen kan også gennemføres for projektgrupper, teams, afdelinger osv.

Der er ingen grænser for, hvem og hvor mange , der kan deltage på en workshop. En workshop varer typisk 3 timer og kan rekvireres som internt forløb af alle virksomheder.

Workshoppen kan gennemføres på dansk såvel som engelsk og veksler mellem teoretiske oplæg, øvelser og dialog baseret på deltagernes egne erfaringer.

Mød vores undervisere

Du kan læse mere om vores erfarne undervisere ved at klikke nedenfor.
Kontakt os på telefon 70 23 09 77 eller info@matzau.dk, hvis du ønsker at rekvirere et kursus.

Workshop om Psykologisk Tryhed ved Majken Matzau

Mere end 25 års erfaring

...Med at undervise og udvikle ledere og medarbejdere i alle typer virksomheder

“Det inspirerede mig meget at opleve stemningen, som Majken skaber via sin store viden, hun deler ud af – om om psykologi, stress og ledelse.

Det inspirerer mig, at Majken i den grad brænder for og brænder igennem med sine budskaber. 

Noget var kendt men meget var nyt og blev formidlet på en måde, så jeg forstod en masse nyt og fik helt nye indsigter.

Og jeg kunne have lyst til at høre og opleve det hele igen – lige nu! Jeg har taget med mig, at alt findes i mig, og at jeg ikke skal lede efter ro eller bekræftelse uden for mig selv. At jeg har adgang til at finde det i mig selv.

Jeg vil klart anbefale Matzau Erhvervspsykologers worshop.”

Charlotte Horn

Global HR Director
3Shape,

“Jeg vil klart anbefale Matzau Erhvervspsykologers  workshop.  Jeg har været på workshops før, og det her var bare helt anderledes, fordi det føltes som om, du (Majken Matzau, red.) omfavnede os med din viden på en kærlig måde.

At du så gerne ville hjælpe os alle til at forstå at vi er gode nok. Jeg synes det lykkedes, det gik lige ind. Jeg ser det på en helt anden måde nu, og det er en lettelse.

Jeg har lært, at uklare roller, krav og forventninger har en kæmpe indflydelse, at det tager så lang tid at komme tilbage efter en afbrydelse, og at der er ubalance mellem ansvar og indflydelse.

Jeg vil klart anbefale Matzau Erhvervspsykologers workshop.”

Bente Jørgensen

Nordisk Logistik Specialist
3M Danmark

“Jeg vil klart anbefale Matzau Erhvervspsykologers workshop.

Det gjorde stort indtryk på mig at se de forskellige trin fra flow til kollaps. Hvor stor indvirkning selv små ting, som at blive forstyrret kan have, og hvor lang tid der går, inden man er tilbage, hvor man var, inden man blev forstyrret.

Hele aspektet omkring manglende kompetencer var nyt for mig. Og endelig forholdet imellem krav og indflydelse.

Det som gjorde størst indtryk på mig, var meditationen. Den sidste meditation med var helt utrolig.

Og så har jeg har lært, hvad det egentlig koster for en virksomhed at have langtidssygemeldte.”

Anne-Katrine Helsing

Area Manager
DHL

Matzau i medierne

Majken Matzau fungerer som ekspert i DR, TV2, JP, Berlingske mm.

Erhvervspsykolog Majken Matzau i Jyllandsposten

Majken Matzau forklarer, hvordan du kan komme til at reagere på din chef eller kollega, som om det  var din far eller din søster.

Læs mere i artiklen her, hvor du også kan blive klogere på, hvordan dine mønstre er grundlagt i barndommens ‘Første organisation’. 

Erhvervspsykolog Majken Matzau

Du kan kontakte os i fuld fortrolighed

Ring eller skriv til Matzau Erhvervspsykologer

matzau

Kontakt Matzau Erhvervspsykologer

Vi står klar til at hjælpe dig

Alle vores erhvervspsykologer har mange års erfaring som undervisere og facilitatorer af kurser, workshops og udviklingsforløb. 

Du kan ringe og skrive til os i fuld fortrolighed, og du kan forvente at høre fra os, så snart vi har modtaget din henvendelse. 

Vi glæder os til at høre fra dig. 

Vi underviser i Psykologisk Tryghed i både ud- & indland

Matzau Erhvervspsykologer i København, Nordsjælland, Jylland og Fyn