11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER

11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING

For nyligt kom en ny klient hos mig for første gang – en leder, som havde været sygemeldt i to måneder. Hun havde fået rigtig mange råd – nogle af dem gode, andre dårlige. Hun havde blandt andet fået at vide, at hun skulle spise sundt, gå mange og lange ture, ikke sove om dagen men gå tidligt i seng, ikke drikke kaffe eller vin og ikke spise nogen former for slik.

Det lyder jo alt sammen meget rigtigt, ikke sandt? Hvis man altså er på sundhedskur eller slankekur. Alle disse sundhedsdogmer har dog bare ingen effekt på stressreaktionen i en stærkt overbelastet krop. Der er ingen tvivl om, at min kunde var meget sund; hun havde ikke rørt hverken en lakrids eller et glas vin i to måneder. Omend hun trods alt havde fået et halvt glas champagne nytårsaften (!) Til gengæld lavede hun friske grøntsagsjuicer og ultrasund mad til hele familien hver dag.

Hendes sygemelding havde på denne måde antaget en snert af straf, som skulle udstås, i stedet for den blidhed, nænsomhed og heling af hendes kollaps, som var nødvendig. Stressen blev snarere vedligeholdt end helet i hendes rørende kamp for at overholde reglerne.

Stor var hendes glæde da også, da jeg som intervention gav hende en lakridspibe under sessionen, og iøvrigt også spiste en selv for at understrege pointen; kuren mod stress er ro. Kuren er ikkedetox. Ikke afholdenhed. Ja, selv de mange og lange gåture, hun tvang sig selv ud på flere gange dagligt, virkede her kontra sygemeldingen.

Kuren mod stress er og bliver ro. Ro, ro og mere ro.

Her får du 11 anbefalinger, der får en stresssygemelding til at have den effekt, den skal have:

1.    Beslut dig for virkelig at være sygemeldt. Du har mental influenza, og du kan ikke rende rundt og lave alt muligt, når du har influenza.

2.    Lad projekter være projekter. Det er ikke nu, du skal gå i gang med noget som helst, eller færdiggøre noget.

3.    Gå offline.

4.    Se serier. Hvis du ikke allerede har Netflix eller lign., så er det nu, du skal anskaffe det. Serier har hypnotisk effekt, og et afsnit varer som regel ikke længe. Du vil opleve, at når du bliver suget ind i en serie, liggende på din yndlingssofa, glemmer du pludselig alt omkring dig. Og i den tid, dette sker, kan du ikke samtidig opretholde tankeræset og alarmberedskabet i nervesystemet, og derfor falder det til ro. Når du ser serier, aftager stressen af sig selv. Se så mange timer, du har lyst, hver dag.

6.    Ingen træning.

7.    Gåture, men kun hvis du har lyst. Stille og rolige slentreture i naturen. Ikke i trafik og storby.

8.    Lav lette ting, som optager bevidstheden. Hvis du kan lide at lave mad – så gør det. Jeg har mødt klienter, som byggede Lego, og fandt det afstressende – det er ligegyldigt, hvad du laver, men det skal være rart og ikke en pligt af nogen slags. Og vigtigst af alt, må det være helt uden ambitioner.

9.    Sov så meget du kan, når du kan. Minimum 8 timer hver nat, og gerne mere og mere. Også middagslure. Efter de første par uger, vil du pludselig opleve, at spændingen slipper, og så bliver du træt og kan sove og sove. Men sov, når du kan, uanset hvilken tid på døgnet, du måtte føle trangen.

10.    Hvis du drikker mange flydende stimulanser, fx sodavand, kaffe og vin, så skær ned. Nøjes med et par kopper eller glas om dagen. Spis til gengæld når du har lyst, og hvad du har lyst til. Det er ikke nu, du skal tænke på ny sundhed eller forsøge at lægge din livsstil om. Det kan du gøre om en måned eller to, hvis du får lyst. Men i denne fase, har du bedst af ro og lette løsninger på alle fronter.

11.     Sig totalt nej til sociale arrangementer i denne periode. Bliv hjemme og følg ovenstående anbefalinger.

 

Læs mere i Stressfri på tolv uger eller mer’ ellerRigtige mænd går også i sort. 

 

 

Kærlig hilsen

 

 

 

STRESSFRI!

Få alle mine råd og anbefalinger i
Stressfri på tolv uger
eller mer’. Så bliver
du ikke fanget i stressspiralen.

 Køb bogen her

BLIV MATZAU STRESSCOACH

Der er stadig
pladser på Hold 10.

D. 3. maj starter vi nyt hold op på Matzau Stresscoachuddannelse.

Der er fire pladser tilbage, så du kan nå
det endnu.

Opstart d. 2. maj
Certificering d. 12. oktober 

Tilmeld her: 

Majken Lorelei Matzau Krystalsyngeskåle Meditation

KRYSTALMEDITATION D. 30. APRIL

Kom til guidet meditation 

D. 30. arpril afholder
vi Krystalmeditation
under fuldmånen i
vores koncertsal på Vesterbro.

To timers guidet
meditation og
meditativ koncert.

Alle er velkomne,
og det kræver ingen forudsætninger at
deltage.

 

Køb billetter her

RIGTIGE MÆND
GÅR OGSÅ I SORT

HER får du præcise anbefalinger, råd og vejledning som mand,
hvis stressen presser på.

Bestil bogen her

Del denne side:
Share '11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER' on Facebook Share '11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER' on Google+ Share '11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER' on LinkedIn Share '11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER' on Twitter Share '11 RÅD TIL DIN STRESSSYGEMELDING DER VIRKER' on Print Friendly