Dette bør du kræve af en professionel stresscoachinguddannelse

Skrevet af direktør

Majken Matzau

Majken Matzau

Dette bør du kræve af en professionel stresscoachinguddannelse

Af Majken Matzau

Af Majken Matzau

Dette bør du kræve af en professionel stresscoachinguddannelse 

At arbejde med stress er ingenlunde en let eller ligetil disciplin.

Markedet bugner med tilbud, og ligesom inden for coachingfeltet er det afgørende at være knivskarp o hvilken metode, man bliver uddannet i, da man ellers risikerer at gøre mere skade end gavn.

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vil starte på en stresscoachinguddannelse?

Som stresscoach / stressrådgiver skal du uddannes og trænes i at blive så skarp, at han du bliver i stand til – uden testredskaber – dels at kunne vurdere, hvilket stadie en persons stress er på samt på denne baggrund kunne stille en korrekt handleplan op.

Dette kræver, at den professionelle uddanner sig og ajourfører sig indenfor stressforskningen, lige såvel som i de metoder, der matcher hans professionelle rolle.

En ekstern coach skal kunne langt mere, end HR-konsulenten og lederen, når det kommer til selve stresscoachingforløbet, men det fælles krav til alle roller er en dybdegående indsigt i stressfænomenet.

Hvis du overvejer at starte på en Stresscoachinguddannelse

Hvis du overvejer at påbegynde en stresscoachuddannelse, er det væsentligt, at undersøge om der undervises i coaching eller rådgivning på uddannelsen.

Undervises der i coaching som redskab til stressbehandling bør alle dine alarmklokker ringe – og du kan kun kvalificeres gennem uddannelsen til at arbejde med lettere stress.

Stress opdages og diagnosticeres som hovedregel først, dvs. klienten søger først professionel hjælp, når det er så alvorligt, at klienten skal sygemeldes.

Når vi taler stressbehandling, befinder vi os i et grænseland, hvor coaching kan være direkte skadeligt, hvis det anvendes ureflekteret eller for tidligt i et forløb. Og når det gælder alvorlig stress, skal krisestyring og ekspertrådgivning altid sættes i værk og dæmme op for krisen, før coaching af enhver slags må tages i brug.

Du skal lære at stille en korrekt diagnose og prognose

Dette indebærer, at man som professionel skal være i stand til at diagnosticere og på denne baggrund beslutte det videre forløb.

På Matzau Stresscoachuddannelse underviser vi vores kursister i at stille præcise diagnoser og prognoser ved første samtale  – og dertil også i rådgivning af klienternes arbejdspladser.

At stille en korrekt diagnose og derudfra udarbejde en præcis prognose for hele stressforløbet er en altafgørende kompetence for stresscoaches. Bliver du ikke trænet i og målt på denne kompetence på din stressuddannelse, er chancen for at gøre mere skade end gavn stor.

Vil du lære at stille en korrekt diagnose og en præcis diagnose?

Du kan læse mere om vores Stresscoach-uddannelse på vores website – der er stadig enkelte pladser tilbage på holdet, der starter d. 9. maj 2019 med certificering d. 11. oktober 2019.

Og du kan få adgang til mine stressbehandlingsmetoder ved at læse bogen, Stresscoaching – coaching i grænselandet, som kan købes i vores webshop.

– Af erhvervspsykolog og direktør Majken Matzau

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

Stressfri på 14 dage. Not.

> I artiklen Ledende psykolog advarer mod, at lange stresssygemeldinger gør stressen værre kan man læse, at “stresssygemeldte skal tilbage på jobbet efter 14 dages sygemelding, da de

Læs mere»