På Matzau Stresscoach-uddannelse lærer du at rådgive præcist

Skrevet af direktør

Majken Matzau

Majken Matzau

På Matzau Stresscoach-uddannelse lærer du at rådgive præcist

Et gennemgående problem i stressbehandlingen i Danmark er, at de fleste stressramte bliver sygemeldt for sent, de er sygemeldt i for kort tid, de bruger sygemeldingen forkert, og de kommer for tidligt og for voldsomt tilbage til en arbejdsplads, der ikke har lært noget. Derfor ender alt for mange stressramte med ikke bare et stresskollaps, som kunne være håndteret relativt let til at starte med, hvis man bare havde håndteret alle led i processen på den rigtige måde, men med at blive kronisk stressede eller udbrændte. Dette kunne have været undgået med korrekt rådgivning af alle parter.
Mindst 9 ud af 10 gange er de stressramtes prognoser forkerte og sygemeldingerne for korte. Og man når ikke at komme i reel balance igen, før opstarten på arbejdet. Hvorefter man som regel ryger ned igen. Og igen. Og her bevæger man sig ind i stresspiralen, hvor nervesystemet slides mere og mere.
Hvilket forstærkes af det massive pres på de stresssygemeldte fra omgivelserne; kommunerne og arbejdspladserne. Deraf opstår ofte en antagelse i den stressramte om, at der må være ‘noget psykisk galt’ med ham / hende. Dette er synd – og helt usandt.
I virkeligheden er overbelastningen ikke aftaget nok under sygemeldingen, og man kommer da for tidligt og for voldsomt tilbage efter sygemeldingen. Og så længe nervesystemet er overophedet, skal der ingenting til, førend vi ‘knækker’ igen.
Det tager tid, tid og atter tid. Dette kan løses med præcise prognoser og kvalificeret rådgivning. Nervesystemet kommer i balance igen, når vi blot får ro nok. Længe nok.

Enhver stresscoach, rådgiver eller konsulent bør kunne udarbejde en præcis diagnose ved første samtale med den stressramte. Det er dog de færreste der kan dette, eller praktisere dette. Selv blandt mange psykologer, som arbejder decideret med stress, laver man ikke denne vigtige vurdering. Og dette indebærer, at alt for mange stressramte cykler rundt i deres egen orbit under en stresssygemelding, hvilket skaber utryghed hos både den stressramte selv, samt hos arbejdsgiveren, og ikke mindst hos kommunens sagsbehandlere.

Vi uddanner vores kursister på Matzau Stresscoach-uddannelse i at stille præcise diagnoser – dvs. vurdere den korrekte belastningsgrad, med dertil hørende anbefalinger og vurderinger af en stresssygemeldings længde. Alle certificerede stresscoaches fra Matzau Stresscoach-uddannelse mestrer denne disciplin, og ser det som deres signatur at der meldes tilbage til arbejdsgiver, kommune etc. herom.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi underviser i på Matzau Stresscoach-uddannelse, kan du læse mere her:

Om Matzau Stresscoach-uddannelse
Hvem kan deltage på Matzau Stresscoach-uddannelse?
Indholdet på Matzau Stresscoach-uddannelse
Hvilke datoer kører Matzau Stressscoach-uddannelse
Tilmelding til Matzau Stresscoach-uddannelse
Hør hvad tidligere kursister siger om Matzau Stresscoach-uddannelse
Hent brochure på Matzau Stresscoachuddannelse 2016

 

Matzau Stresscoachuddannelse
Bliv Certificeret Stresscoach på Danmarks bedste Stresscoach-uddannelse

 

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

Er du en stressstype?

Er du en stresstype? Fornylig mødte en kvinde i begyndelsen af fyrrerne op i min konsultation. Hun var ansat i en it-virksomhed og var blevet

Læs mere»