6 ting du skal kigge efter, når du vælger stresscoachuddannelse

Skrevet af direktør

Majken Matzau

Majken Matzau

 

6 TING DU SKAL KIGGE EFTER NÅR DU VÆLGER STRESSCOACHUDDANNELSE

 

  1. Uddannelsens længde 

Er det et weekendkursus eller en reel uddannelse? Man får, hvad man betaler for. Et kortere kursus er slet ikke fyldestgørende.

  1. Uddannelsens indhold

Uddannelsen bør ikke kun omhandle ‘stress’, men derimod også en grundig indføring I de komplekse forhold, der er årsagerne til stressen, især i erhvervslivet. Dertil skal du uddannes i stille præcise diagnoser (dvs. vurdere klientens belastningsgrad) samt lave en korrekt prognose (dvs. vurdere om der skal sygemeldes, hvordan der skal sygemeldes og hvor længe). Og endelig skal du uddannelse i at rådgive og føre klienterne gennem alvorlige stressnedbrud og igennem sygemeldingens svære faser – herunder indslusningen og kontakten med arbejdspladsen.

  1. Undervises der i coaching eller rådgivning?

Stress skal behandles med rådgivning. Ikke coaching. Undervises der ikke i rådgivning skal du holde dig langt fra uddannelsen.

  1. Er der praksistræning?

Enhver stresscoachuddannelse bør indeholde praksistræning med stressramte klienter. Kun gennem træning og øvelse med stressramte klienter, kan den erfaring opøves, som er nødvendig for at agere professionelt i et felt brolagt med fælder.

  1. Er der fokus på rammesætning, etik og integritet?

En professionel rammesætning er alfa og omega i behandlingen af stressramte klienter, hvis nervesystem og liv er i undtagelsestilstand. Det samme gælder rammesætningen for en professionel rådgivning af erhvervsvirksomhederne.

  1. Hvem deltager på uddannelsen?

Er dine medkursister erfarne professionelle, eller uerfarne? Og er underviseren en anerkendt ekspert? Det er ikke nok selv at have haft stress.

På Matzau Stresscoachuddannelse underviser vi professionelle i hele stressbehandlingsprocessen fra diagnosticering, indslusning og rådgivning er både klient og arbejdsplads.

Matzau Stresscoachuddannelse varetages af Majken Matzau og strækker sig over 7 måneder og 5 moduler. 11 undervisnings- og træningsdage i alt med gennemførelse af 22 praksissesioner med klienter.

Matzau Stresscoachuddannelse munder ud i certificering af kursisterne gennem en skriftlig opgave samt en mundtlig eksamen.

Hold 9 starter d. 18. maj med certificering til oktober.

Læs mere om Matzau Stresscoachuddannelse 

 

 

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

Er du en stressstype?

Er du en stresstype? Fornylig mødte en kvinde i begyndelsen af fyrrerne op i min konsultation. Hun var ansat i en it-virksomhed og var blevet

Læs mere»