Medicinalfirmaer anklages for mafiametoder

Skrevet af direktør

Majken Matzau

Majken Matzau

Medicinalfirmaer anklages for mafiametoder

Af Majken Matzau

Af Majken Matzau

Nu udkommer professor Peter Gøtzsches bog…
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
Ledelse

MEDICINALFIRMAER ANKLAGES FOR MAFIAMETODER

“Lykkepille-epidemien er dybt skadelig og må stoppes. Man skal have lov til at være ked af det uden at få en psykiatrisk diagnose og blive sat i livslang behandling, fordi man ikke kan holde op igen.”

Således skrev Peter Gøtzsche, Professor på Det Nordiske Cochrane Center, Rigshospitalet, i december i Berlingske Tidende i kronikken; ‘Vores lykkepille-epidemi er dybt skadelig’

Ifølge Peter Gøtzshe er det kun er hver tiende patient, der sættes i behandling med antidepressiver, som får nogen effekt af det.

Desværre har mange svært ved at holde op igen, selv om over 90 procent burde stoppe efter et par måneder. Omkring halvdelen får afhængighedssymptomer, som er mildere, men ganske svarer til dem, patienterne oplever, når de prøver at stoppe med »nervepiller« (Stesolid og lign.)”

Dette tilsvarer vores egne erfaringer i Matzau Erhvervspsykologer, hvor vi i tiltagende grad igennem de seneste år, har haft flere og flere kunder i behandling og rådgivning, som får udskrevet antidepressiver baseret på diagnoser, som efter vores vurdering er såvel forkerte som misvisende.

I foråret medvirkede jeg derfor i den omdiskuterede programserie, Danmark på Piller, med Peter Gøtzsche, om blandt andet fejldiagnosticeringen af stress og depression samt den tiltagende forkerte og skadelige udskrivning af antidepressiver til stressramte mennesker.

I dag udkommer Peter Gøtzshe med bogen “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet” på forlaget People’s Press, hvor han afdækker en lang række medicinalfirmaers salgsmetoder. “Det er indtjeningen, det hele drejer sig om. Men den organiserede kriminalitet gør, at der dør hundredetusinder af patienter hvert år. Og mange af dem behøver ikke engang de lægemidler, de blev behandlet med” siger Gøtzsche.

Jeg glæder mig meget til at læse bogen, som jeg håber vil  bidrage til at vende udviklingen mod flere og flere diagnoser samt mere og mere medicinering, og som i dag kan købes som e-bog, samt fra d. 30. september i boghandlerne.

People’s Press skriver om bogen:

Dødelig medicin og organiseret kriminalitet er en af de heftigste anklager, der er rettet mod medicinalindustrien og dens mange forgreninger i nyere tid. Overlæge og dr. med. Peter Gøtzsche opfordrer til et radikalt opgør med et behandlingssystem og en industri, der har katastrofale konsekvenser for patienterne, og hvis forretningsmodel er organiseret kriminalitet.

Gøtzsche dokumenterer de mafia-agtige metoder, som effektivt kører i et spind af intimiderende psykisk vold – hvis du ikke makker ret, ødelægger vi din karriere – og han viser, hvordan patientens tillid til de lægemidler, lægerne udskriver, er baseret på en livsfarlig illusion om at de er sikre, fordi de er blevet testet og godkendt.

I den vestlige verden er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag efter hjertesygdomme og kræft. Medicinen fører os ofte uforvarende fra asken i ilden, og patienten har ingen chance for at vide, at det er det, der sker. Gøtzsche afslører, hvordan den omfattende hasard med patienternes liv foregår; hvordan løgnen, selv efter den er afsløret, ufortrødent fortsætter i et maskineri, der sætter profitten højere end patienternes liv.”

 

DANMARK PÅ PILLER

DR undersøgte Danmarks pilleforbrug
“Jeg har hjertebanken, kan ikke sove, har ondt i maven og koldsveder om natten”, fortæller Anne Pedersen på 18 år. Hun er en af de mere end 400.000 danskere, der i dag spiser lykkepiller mod depression.Se Program nr. 1 om smertestillende her

Se Program nr. 2 om antidepressiver her

Se Program nr. 3. om ADHD-medicinering her

Se programmet: I pillens mørke skygge her

GØTZSCHES BOG UDKOMMER I DAG

Overlæge og dr. med. Peter Gøtzsche opfordrer til et radikalt opgør med et behandlingssystem og en industri, der har katastrofale konsekvenser for patienterne, og hvis forretningsmodel er organiseret kriminalitet.

Køb e-bogen idag her
Forudbestil bogen her

VORES LYKKEPILLEEPIDEMI ER DYBT SKADELIG

Peter C. Gøtzsche: “Lykkepiller har mange bivirkninger, og den hyppigste ser ud til at være, at de ødelægger sexlivet. De burde derfor hedde ulykkepiller.”

Læs kronikken her

DET ER IKKE SYGT AT HAVE FØLELSER

“Det er naturligt og almenmenneskeligt at reagere emotionelt, når livet byder på oplevelser, der har konsekvenser for et menneskes relationer, selvbillede og livsførelse.”

Læs den tankevækkende kronik af psykologerne Jørgen Rønsholdt og Else Marie Bech her

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

Nye perspektiver på stress

NYE PERSPEKTIVER PÅ STRESS I medierne hører vi ofte ‘eksperter’ eller journalister beskrive stress som en lidelse, der rammer folk med særlige karaktertræk som perfektionisme og

Læs mere»

Er du en stressstype?

Er du en stresstype? Fornylig mødte en kvinde i begyndelsen af fyrrerne op i min konsultation. Hun var ansat i en it-virksomhed og var blevet

Læs mere»