Det er også slemt at se til

Skrevet af direktør

Majken Matzau

Majken Matzau

Det er også slemt at se til

Af Majken Matzau

Af Majken Matzau

Mød Camilla Meisner – pårørende til stressramt og en af vores cases i min nye bog; Stressfri på tolv uger eller mer’, som udkommer i dag.

Alder: 40 år
Stilling: Selvstændig Body-sds-terapeut
Civilstatus: Gift med Mads og har to børn

“Stress viste sig ved… Det var som om min søde og ellers dejlige mand forsvandt dag for dag. Frem dukkede en mand, der var kortluntet, opfarende, træt, uden humor og overblik af nogen art. Vi har to børn og har for et par år siden liv valgt at lægge vores liv om ved at flytte fra København til Bornholm, netop for at slippe det hektiske tempo. Alligevel gik det galt,. Tingene fungerede bedst, hvis han blev behandlet som et råddent æg.

Min største udfordring… Det sværeste som pårørende, når man har børn, var helt klart at få ro på dem. Børnene forstod klart nok ikke, hvorfor de pludselig havde en eksplosions-farlig far. De havde også en svær periode, indtil der kom lidt ro på, og vi fik snakket om hvad der foregik. Jeg havde også i starten angst-prægede tanker om hvor han mon ville „lande”, hvor langt skulle han ned, før han selv erkendte, at det var alvor.

Mit lavpunkt… Det var jo ikke mig, der var syg. Men når man er tæt på hinanden, så mærker alle jo, når én I familien har det dårligt. Jeg nåede „bunden”, inden jeg erkendte, at jeg ikke kunne redde Mads. Stress smitter, og jeg havde hjertebanken og sov virkelig dårligt.

Mit højdepunkt… Det har jeg stadigvæk til gode! Jeg ved ikke rigtigt, om vi er „landet” helt endnu, så vi kan begyndte at klatre op.
Mit vendepunkt: Det vendte i mig, da det gik op for mig, at det bedste jeg kunne gøre var at passe på mig selv og børnene, mens han fandt sin vej tilbage.

Mit bedste råd… Når stress rammer, og der er børn I nærheden, så fortæl dem, hvad der sker – også selv om det er svært at forklare. De mærker det alligevel, og hvis du siger én timing, og det de mærker er noget andet, bliver de rigtig forvirrede. Pas på dig selv, det er dig, som skal holde sammen på familien og bevare overblikket. Hvis ikke der er hjælp nok at hente i familie og netværk, så sørg for at få noget professionel hjælp. Det hele er jo en process, og det går over igen. Men det kan være svært at overbevise sig selv om, når man står midt i det.”

(Fra Stressfri på tolv uger eller mer’.)

I dag udkommer udkommer min og Christina Bøllings stresshåndbog til kvinder – en bog som skærer igennem myterne og gør op med, at stressede kvinder er perfektionister. I den anledning, får du som ven af huset her et uddrag af bogen, bestående af introduktionen samt første kapitel af bogen.

Bogen kan bestilles i vores webshop
 – jeg signerer alle bøger, der bliver bestilt i dag på udgivelsesdagen.

Endvidere er glad og stolt at at kunne præsentere voresStresskit til enestående kvinder, bestående af bogen Stressfri på tolv uger eller mer’, tre meditationscd’ere med afstressende, healende meditationer udviklet og guidet af yours truly, samt en pose Epsom-badesalt som omgående beroliger og afspænder stress i nervesystemet, når du tager et bad med det.

Sidst, men ikke mindst, åbner vi i dag for tilmeldinger til vores event og Stressworkshop for kvinder; Stressfri på tolv uger eller mer’, som foregår d. 7. juni kl. 10-17 i København.
Workshoppen koster 1.000 kr + moms – og som medlem af Matzaus mailingliste er du velkommen til at tage en veninde eller kollega med gratis, hvis du tilmelder dig workshoppen.

Det eneste du behøver at gøre, er at angive at du tager en gæst med i kommentarfeltet nederst i tilmeldingsformularen samt navnet på gæsten. Vi glæder os til at se dig, du kan læse meget mere om det hele på vores site.

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

Stress kan ramme alle

STRESS KAN RAMME ALLE – interview i HK-bladet Af journalist Malene Mølgaard “Det er også min egen skyld …” ”Jeg skulle bare have sagt fra

Læs mere»