Rigtige mænd går også i sort – udgivelse

Skrevet af direktør

Picture of Majken Matzau

Majken Matzau

Rigtige mænd går også i sort – udgivelse

Picture of Af Majken Matzau

Af Majken Matzau

I DAG UDKOMMER RIGTIGE MÆND GÅR OGSÅ I SORT

Vidste du, at mere end tre gange så mange mænd som kvinder begår selvmord? Og vidste du, at mænd, der lever i parforhold, lever 7 år længere, end mænd som er single? Og kan du regne ud, hvad årsagen hertil er?

Omkring 12% danskere lider af alvorlig stress, dvs. de enten er sygemeldt eller på kanten til at blive det. Heraf er 9 % mænd og 15 % kvinder, fremgår det af statistikkerne. Det kunne således se ud til, at kvinder er mere stressede end mænd, hvilket ofte forklares ud fra stereotypiske kønsrollemønstre, såsom at kvinder er perfektionister.

Men er det egentlig sandt, at kvinder er mere stressede end mænd? Eller kunne der være andet på spil? Hvad nu hvis mændene dykker under radaren og derfor sniger sig udenom statistikkerne?

Jeg har i min praksis som psykolog mødt utallige mænd gennem de sidste 15 år, der først rækker ud efter hjælp, når de er faldet om med hvad, de antager er et hjerteanfald. Så tit har set, hvordan en mand, der har kørt på for hårdt i årevis, en dag pludselig falder om med smerter i hjertet, koldsved og åndedrætsbesvær.

Typisk bliver han derpå under stort drama afhentet af en ambulance, indlagt på hjerteafdelingen og undersøgt fra a-z. Og konklusionen er som oftest, at der intet er galt med hans hjerte, men at han derimod er alvorligt og langvarigt stressramt.

Det er ofte først her, at mænd erkender, at der nok er noget galt, og… så måske søger hjælp. Hvis de altså har en kvinde i deres liv, som insisterer på, at de skal have hjælp.

For det er netop derfor, at mænd i parforhold lever så meget længere, end mænd der er single. Det er kvinderne i deres liv, der insisterer på, at de skal være sunde, passe på sig selv og gå til lægen, når de er syge.

Bottom line: Vi må antage, at langt flere mænd, end statistikkerne angiver, faktisk er ramt af stress, men at de af nævnte årsager ikke figurerer i stressstatistikkerne.

De mænd, som søger hjælp, er blandt de ‘heldige’. De kan stadig hjælpes. Mange mænd søger dog ikke engang hjælp tiltrods for, at de bryder sammen med smerter i hjertet, men vender istedet problemerne ind i sig selv og fortsætter med at ignorere smerterne. Og det er disse mænd, der uomtvisteligt er i risikozonen for at udvikle depression, angst eller en reel blodprop i hjertet.

Derfor har jeg, sammen med Umahro Cadogan, skrevet en stresshåndbog til de mange danske mænd, som hver eneste dag kører i overhalingsbanen og er i rød zone, men som det ikke falder ind at stoppe op og mærke efter.

Vores mål er at bidrage med viden, redskaber og konkret vejledning, således at vi får hjulpet de mange mænd, som har stress, i opløbet – førend stressen udarter sig til eksempelvis en depression. For som vi skal se gennem bogen, sker dette alt for ofte.

Den gode nyhed er her, at stress er relativt let at få has på, hvis det håndteres timeligt og korrekt med sygemelding, ro og optimal bevægelse. Når stressen først bliver kronisk eller udvikler sig til en depression, er det dog en helt anden historie, og behandlingen bliver her vanskelig og kursen uklar.

Jeg glæder mig til, at bogen kommer ud og gøre gavn, og jeg er glad og stolt af i dag at udkomme med min tredje bog.

Rigtige mænd går også i sort  er nemlig den tredje bog i stresstriologien – denne gang til mændene, og du kan downloade en smagsprøve samt købe bogen allerede nu i vores webshop.

Kærlig hilsen 

Del denne artikel:
Print

Kontakt os

Flere artikler

VIndermentalitet

Når Kongen finder hjem

I begyndelsen af året fik jeg en henvendelse om Executive Coaching fra en mand i slutningen af 50’erne, som både har skabt og solgt en lang række særdeles

Læs mere»