“Dette er bogen, som jeg gerne ville have haft, dengang jeg selv gik ned med stress”, (HR-Chef)

Køb bogen her

Majken Matzau udkom i 2009 med den banebrydende bog Stresscoaching – Coaching i grænselandet på Børsens Forlag, hvor hun viser, at det største problem i stressbehandlingen i dag, er, at stress opfattes som et individuelt problem hos den enkelte medarbejder, fremfor som et problem, der hører til i organisationen, og som skal løses gennem ledelse.

I bogen kan du blandt andet læse om:

  • Hvorfor stress er nutidens største krise
  • Hvordan alvorlig stress først og fremmest skal behandles med krisehjælp
  • Hvordan coaching kan skubbe en stressramt person længere ud over kanten
  • Hvordan man bringer den stressramte igennem Krisefasen, Opbygningsfasen og Coachingfasen
  • Hvilke personlige kompetencer, der kræves af en stresscoach
  • Hvordfor Stresscoaching kræver mange års erfaring og uddannelse
  • Hvordan Stress er virksomhedernes ansvar
  • Hvorfor samarbejdet mellem virksomhederne og de eksterne leverandører skal professionaliseres

Majken sætter gennem bogen stress ind i både en ledelsesmæssig og en psykologisk sammenhæng og viser styrken i et tæt samarbejde mellem virksomhedernes interne funktioner og de eksterne behandlere. Majken Matzau sætter her fokus på farerne såvel som mulighederne ved brug af coaching i behandling af stressramte, idet coaching i virkeligheden kan gøre mere skade end gavn i behandlingen af alvorlig stress.

Bogen tilbyder viden og metoder samt en anvendelig model for rådgivning, coaching og helbredelse af stress. Modellen spænder over tre faser: Kriserådgivning, Opbygning og Coaching, og lederens såvel som HR’s og coachens rolle og metoder i hver enkelt af faserne gennemgås og eksemplificeres med cases fra Majkens virke som erhvervspsykolog.

Bogen henvender sig således til ledere og HR-konsulenter såvel som til de mange eksterne leverandører af stresscoaching. Bogen henvender sig dog i høj grad også til læsere, der selv har stress inde på livet, og som ønsker at komme styrket ud af stresstilstanden fremfor at kæmpe med stressen resten af livet.

Køb bogen her: Stresscoaching – Coaching i grænselandet

Køb E-bogen her: Stresscoaching – Coaching i grænselandet

Om bogen sagde Steen Hildebrandt blandt andet: ” Hvor er det vigtigt, at en bog som denne udgives. Og hvor er det farligt”. Læs anmeldelserne

Skriv et svar