Stresscoaching – coaching i grænselandet

“Hvor er det vigtigt, at en bog som denne skrives og udgives, og hvor er det farligt. Vigtigt fordi alt for mange mennesker i det højt udviklede danske samfund lider af stress – og kan og bør hjælpes. Farligt, fordi vi risikerer, at endnu et vigtigt begreb med tilhørende etik og metode- og redskabsdel reduceres til noget alt for simpelt og smart, som enhver kan lære sig på et par uger. Men denne bog må og skal ud og gøre gavn.” – Anmeldelse af Steen Hildebrandt, professor , forfatter, ph.d., 2009

Få en smagsprøve, download kapitel 1 her

Grundbogen på Matzau Stresscoachuddannelse

Majken Matzau udkom i 2009 med den banebrydende bog Stresscoaching – Coaching i grænselandet på Børsens Forlag, hvor hun viser, at det største problem i stressbehandlingen i dag, er, at stress opfattes som et individuelt problem hos den enkelte medarbejder, fremfor som et problem, der hører til i organisationen, og som skal løses gennem ledelse.

Siden udgivelsen af Stresscoaching – coaching i grænselandet, har Matzau Erhvervspsykologer uddannet og certificeret 12 hold stresscoaches på vores Stresscoach-uddannelse.

Matzau Erhvervspsykologers stresscoachuddannelse er den førende uddannelse i Danmark med 9 træningsdage fordelt over et halvt år. Uddannelsen træner, uddanner og superviserer deltagerne i de metoder, som beskrives i bogen.

I bogen kan du blandt andet læse om:

  • Hvorfor stress er nutidens største krise
  • Hvad der skaber stress samt hvem, der får stress – myter og sandheder
  • Hvordan stress først og fremmest skal behandles med rådgivning
  • Hvorfor coaching kan skubbe en stressramt person længere ud over kanten
  • Hvordan man vurderer klientens stresstilstand præcist – uden testredskaber
  • Hvordan man udarbejder en præcis prognose, behandlings- og handleplan
  • Hvornår, hvordan og hvor længe man skal sygemelde
  • Hvordan man hjælper en stressramt igennem en sygemelding
  • Hvordan man udarbejder en indslusningsplan og rådgiver både den stressramte samt arbejdspladsen om indslusning efter stresssygemelding

Bogen tilbyder viden og metoder samt en anvendelig model for rådgivning, coaching og helbredelse af stress. Modellen spænder over tre faser: Kriserådgivning, Opbygning og Erkendelse, og lederens såvel som HR’s og stresscoachens rolle og metoder i hver enkelt af faserne gennemgås og eksemplificeres med cases fra Majkens mangeårige virke som erhvervspsykolog og stressekspert.

Køb bogen i vores webshop her

 


Majken Matzau  gæster Aftenshowet på DR

Majken Matzau forklarer, hvordan ansvar og indflydelse skal følges ad for at skabe en bæredygtig organisation.

Hør her, hvornår du ikke skal sige pænt nej tak til en ledelsesopgave, også hvis den er prestigefyldt.

 

Skriv et svar